samochodem po czarnym lądzie
samochodem po czarnym lądzie
moze to i dobry temat ciekawe ilu z was jeżdzi samochodem po afryce jakim jak go zrobiliście i jak sie sprawuje jest wiele tematów z tym związanych pochwalcie sie
Re: samochodem po czarnym lądzie
Witam serdecznie wszystkich miłośników Afryki! O afrykańskich podróżach marzę od dziecka. Jednak niestety, jeszcze nigdy tam nie byłem. Bardzo się cieszę, że powstała ta strona, bo nie tylko zrzesza ludzi mających tę samą pasję, ale jest także wspaniałą i niezwykle bogatą kopalnią informacji.
W kwestii samochodowych podróży po Afryce, to myślę, iż odwiedzenie Maroka, Algierii czy Tunezji jest jak najbardziej w zasięgu zwykłego śmiertelnika. Co prawda widzę, że ten wątek na razie nie zyskał popularności na forum, ale sądzę, iż to tylko kwestia czasu. Skoro Polacy coraz częściej jeżdżą po bezdrożach krajów bałkańskich, to dlaczego nie można byłoby dojechać chociaż do krajów Afryki Północnej? A w przyszłości, po zdobyciu doświadczenia pewnie i dalej.
Mam nadzieję, że wkrótce pojawią inni entuzjaści tej formy odkrywania Afryki i będzie można już nawiązać ciekawą dyskusję.
Pozdrawiam.
W kwestii samochodowych podróży po Afryce, to myślę, iż odwiedzenie Maroka, Algierii czy Tunezji jest jak najbardziej w zasięgu zwykłego śmiertelnika. Co prawda widzę, że ten wątek na razie nie zyskał popularności na forum, ale sądzę, iż to tylko kwestia czasu. Skoro Polacy coraz częściej jeżdżą po bezdrożach krajów bałkańskich, to dlaczego nie można byłoby dojechać chociaż do krajów Afryki Północnej? A w przyszłości, po zdobyciu doświadczenia pewnie i dalej.
Mam nadzieję, że wkrótce pojawią inni entuzjaści tej formy odkrywania Afryki i będzie można już nawiązać ciekawą dyskusję.
Pozdrawiam.
Planuję trasę Białystok - Kapsztad samochodem mniej więcej za rok.
Janusz
Afryka, Plecak, Przygoda
Afryka, Plecak, Przygoda
Spytam z ciekawości podszytej zazdrością ...
Jakim samochodem i którym wybrzeżem ?
Jakim samochodem i którym wybrzeżem ?
pozdrawiam,
Maciek
Maciek
Janusz, nie "za rok" tylko "na rok", to zupełnie wyraźna omyłka. No i zachodnim tam, a z powrotem? No i po co tak sie męczyć?
Oba terminy mogą być prawdziwe, inshallah.
Z powrotem są trzy możliwości - albo kontener, albo garaż i powrót wschodem za czas jakiś, albo od razu.
Na ostatnie pytanie nie potrafię odpowiedzieć.
Z powrotem są trzy możliwości - albo kontener, albo garaż i powrót wschodem za czas jakiś, albo od razu.
Na ostatnie pytanie nie potrafię odpowiedzieć.
Janusz
Afryka, Plecak, Przygoda
Afryka, Plecak, Przygoda
Powodzenia !
Nie dziękuj
... ale zapytam przy okazji, bo pewnie sprawdzałeś:
jakie są szacunkowe koszty przewiezienia terenówki w kontenerze na południe Afryki (gdzieś między Tanzanią a RPA) ?
Nie dziękuj

... ale zapytam przy okazji, bo pewnie sprawdzałeś:
jakie są szacunkowe koszty przewiezienia terenówki w kontenerze na południe Afryki (gdzieś między Tanzanią a RPA) ?
pozdrawiam,
Maciek
Maciek