witam,
w kwietniu wybieram się na dwa tygodnie do gambii i senegalu (god bless tanie czartery z uk do banjul!;-) przyznaję, że choć zjeździłem już samodzielnie kawałek świata, "czarna afryka" jest dla mnie... "białą plamą";-)
oczywiście, z racji ograniczeń czasowych, trasa będzie raczej sztampowa, ale i tak byłbym wdzięczny za wszelkie info. szczególnie dotyczące transportu i kosztów.
wstępna trasa: banjul (bo tu ląduję) -> st. louis (bo tu chciałbym jak najszybciej się przetransportować i stąd wracać na południe) -> PN djoudj -> dakar (i okolice) -> joal-faidouth -> touba-diourbel-kaolack (ewntualnie tylko któreś z nich) -> powrót do gambii -> banjul -> abuko nature reserve -> georgetown -> basse santa su -> i powrót na lotnisko...
czy ta trasa jest wykonalna i jak wygląda kwestia transportu? to pytane nie daje mi spać od kilku dni!:-) z góry dzięki za pomoc.
pzdr
zwierz
http://kolumber.pl/u/zfiesz
gambia-senegal w kwietniu (2010)
Re: gambia-senegal w kwietniu (2010)
Zerknij na travelbita, tam Ci odpowiedzialem 

dzięki!:-)
sorrki, że tak "spamuje", ale wygląda na to, że raczej mało popularny kierunek sobie wymyśliłem i mizernie z informacjami w necie.
więc... może ktoś coś jeszcze podpowie?
sorrki, że tak "spamuje", ale wygląda na to, że raczej mało popularny kierunek sobie wymyśliłem i mizernie z informacjami w necie.
więc... może ktoś coś jeszcze podpowie?
Do Gambi jadą w tym roku dwaj koledzy z forum www.varaderoclub.pl Poczytaj tam
2 tygodnie temu wrocilem z Gambii, jak co to sluze pomoca. Wracam tam najprawdopodobniej w listopadzie. Kraj przyjazny i bezpieczny choc warto choc troche wiedziec co i jak przed podroza, to oczywiste. Jak co to zerknij na moj wpis z marca 2010 na http://www.benasek.bikestats.pl albo napisz do mnie: benasek@interia.eu Pozdrawiam
Wizy (2010)
Ja wybieram się od lipca do września> czy może ktoś wiarygodnie odpowiedzieć jak jest z wizami, np do mauretani, ghany, gwinei... ?
-
- Jesteś robotem?: Nie
- Kontakt:
hejka!!!:)
ja lece na poczatku pazdziernika do Dakaru, loty dosc tanie za 400 euro w obie strony...na miesiac, moze ktos ma ochote dolaczyc , mam w planach tez Gambie i Mali...
Jakies porady?
Pozdrowki,
Aga
ja lece na poczatku pazdziernika do Dakaru, loty dosc tanie za 400 euro w obie strony...na miesiac, moze ktos ma ochote dolaczyc , mam w planach tez Gambie i Mali...
Jakies porady?
Pozdrowki,
Aga
Aga, poprosze o info gdzie kupujesz bilet za 400 euro?agamalisz pisze:hejka!!!:)
Jakies porady?
Pozdrowki,
Aga
Pozdrawiam
Mariusz